Schepenlijst

m.s. Amsteldiep
m.s. Amstelhoek
m.s. Amstelhof
m.s. Amstellaan
m.s. Amstelmeer
m.s. Amstelmolen
m.s. Amstelmolen
m.s. Amstelpark
m.s. Amstelsluis
m.s. Amstelstad
m.s. Amstelveen
m.s. Amstelveld
m.s. Amstelveld
m.s. Antilla Bay
m.s. Antilla Cape
m.s. Goeree
m.s. Hollands Brink
m.s. Hollands Burcht
m.s. Hollands Diep
m.s. Hollands Dreef
m.s. Hollands Duin
m.s. Koningswaard
m.s. Putten
m.s. Schouwen
m.s. Voorne
m.s. Walcheren
Neddrill 1 ex Goeree
Neddrill 2 ex Schouwen
s.s. Ameland
s.s. Doelwijk
s.s. Kaap Hoorn
s.s. Maasbracht
s.s. Maasbree
s.s. Stolt Munttoren
s.s. Stolt Westertoren
s.s. Vlieland
test
 

Gastenboek

Voeg een reactie toe
De velden met een rood kader zijn verplicht.
Naam
Emailadres
Vul de getoonde cijfers in het controleveld in
Controle  
Inhoud bericht
 

Geplaatste reacties

2021-07-22 17:14:36: Franz Kornmann

Correctie: Amstelveld afmonstering te St.John op 7/12/1970.

 

2021-07-21 16:55:46: Franz Kornmann

Wie heeft de complete Nederlandse bemanningslijst van de Amstelveld 21/5/1970-7/12/1971 St. John en van de Amstelpark 5/1/71 Yokohama tot aankomst 19/7/71 Vancouver. We lagen op de reis nog in dok bij de NDSM. Op beide reizen was ik ass. wtk. Alvast bedankt. Franz

 

2021-05-30 15:56:41: Ab Woutersen

Van 16.101970 t/m 30.05.1971 voer ik als marconist op de Amstellaan/PJOB.
Van de bemanning herinner ik me:
Kapitein Grevengoed (aardige, vaderlijke man) 1e stuurman: ?? was ex hoofd civiele dienst SMN)
2e stuurman: Cor Bouman
3e stuurman: Hans te Beek
3e wtk: Ties de Jong
4e wtk: .. Legerstee
Verder laat mijn geheugen mij in de steek....mag ook wel na 50 jaar ;-)
m vr gr
Ab Woutersen/ex RO

 

2021-03-28 14:27:39: G. van der Starre

Amstelpark, als 3e wtk geplaatst, HBT had weinig mensen, dus sprong de Nedlloyd bij (althans zo werd het verteld). Het werd een reis van 4 maanden, dus niet echt lang. Op weg naar Callao (groot cirkel oversteek) hebben we in mijn herinnering ca. 24 uur gedreven met een black out. Van de bijstaande humo brak de nokkenasketting, en de stand-by staande Humo tripte en kregen we niet bij... niks lukte. waren zover dat we de generator direct op de rails wilden aansluiten. Totdat de 2e wtk een kleine piefje zag bij de hoofdschakelaar van de betreffende generator..een mechanische reset van deze schakelaar. zo gezegd zo gedaan en ja hoor, generator op het net... Duurde dus even daar al slingerend op de Zuid-Pacific! Details weet ik niet meer, maar zo staat het mij bij!

 

2020-11-06 23:37:02: Leen Brouwer

Binnenkort op de "nieuwe site"mijn verhaal van mijn tijd bij de HBT. Van 1974 tot 1981. Daarna nog 6 jaar op diverse Nedlloyd schepen gevaren.

 

2020-01-15 15:37:13: Franz Kornmann

Zag dat ik al in 2015 iets op deze site heb verplaatst. Kon het mij niet meer herinneren. Frits,nog bedankt voor je reactie. Hoe gaat het met jou? Nog woonachtig in Montreal? Groeten, Franz

 

2020-01-14 12:01:47: Franz Kornmann

Voor het eerst deze site bezocht. Leuk om weer de namen op de bemanningslijsten te zien. Mooie herinneringen. Doe ze allemaal de groeten, Frans

 

2019-11-21 15:03:33: Harm Drost

De tijd vliegt. Blijkt dat ik een tijdje niet heb gekeken op de site. Bedankt Nico Hekman voor de info. Ik wist dat ie in CA zat aan de oostkust. Er zijn weer een paar mooie verhalen bijgeschreven. Zal vaker kijken.

 

2019-08-02 02:07:55: Rein Schoep

Ik schreef eerder over mijn tijd op de Amstelveld, waar ik toch met genoegen aan terugdenk maar ik voer ook op de Amstelpark. Na een tijdje verlof ging ik mee als telegrafist op de proefreis, zo snel als het maar kan, rondjes links en rondjes rechts draaien en weet ik wat al nog meer. Een hoop officiele peren aan boord en gezien de aard van de proefvaart meer radio verkeer dan normaal en zoals gewoonlijk na verlof, ik moest mn zeebenen weer vinden en werd zo ziek als een hond. Toch maar doorgaan met mn baantje, maar op zeker moment werd het te erg en seinde ik naar PCH Scheveningen Radio "wacht effe" ._... en kotste vorstelijk in mn prullebak.
Wel, na een tijdje normaliseerde de toestand en na de proefreis ging ik mee op de eerste reis naar de Caribean.
Laat in December kwamen we terug in Het Kanaal op weg naar Hamburg. Het Kanaal zat potdicht maar kapitein Grevengoed verminderde geen vaart, als ik me niet vergis zette hij er een paar klappen op en de brug waren verschillende ekstra mensen om ekstra goed uit te kijken en luisteren, met de deuren naar de vleugels open. Ik werd achter de radar gezet met de boodschap elke verandering in de situatie van de dotten en nieuwe dotten onmiddelijk te melden. We stoomden zonder incident door Het Kanaal en volle vaart verder naar Hamburg. Telefoon gesprekken tussen loodsen en haven autoriteiten, weet ik veel wat er allemaal gezegd werd, maar toen we daar laat in de schemering aankwamen kregen we een loods aan boord, die ons vertelde dat we de laatste loods hadden en dat de volgende schepen buiten zouden moeten blijven omdat de loodsenzaak stil zou liggen voor een paar dagen. Een paar uren later lagen we in Hamburg en konden een paar egas aan boord komen om mee te helpen de volgende dag Kerstmis te vieren.
Dankjewel Kapitein Grevengoed.

 

2019-07-31 13:43:28: JvanBaalen

In de periode aug.1963- sept.1964 mijn eerste reis op de ssVlieland gevaren als 5dewtk. Vond deze site via de link op Nedlloydpensioenfonds

Leuk om wat info van deze boot terug te zien en te lezen.

 

2019-06-15 18:05:51: Alex

Wat een toffe website!
Net als andere bezoekers bij toeval hier terechtgekomen op mijn zoektocht naar oude plaatsjes aangaande de olie en gas wereld. Inmiddels 14 jaar werkzaam (direct uit school) in deze dynamische industrie en er is voor mij niks mooiers dan het leven op zee met een kleine ploeg en de veelzijdigheid in het technisch vak van Operator Electrisch en instrumentatie.

Bedankt voor het maken van deze site en het uitgebreid plaatsen van fotos met de bijbehorende info.

 

2018-08-24 16:19:36: Edwin George Hayer

Vorig jaar tijdens het surfen op het web, kreeg ik een impuls om te zoeken naar de Hollandse Vrachtvaart Maatschappij en de Holland Bulk Transsport, bij beide heb ik vroeger gevaren als wtk. Bij de HVM op ms "Hollands Burcht" en bij de HBT op ms "Goeree".
Tot mijn aangename verrassing zag ik dat er van beide een website bestaat. Aangezien ik nog bemanningsfotos uit die tijd heb, zocht ik met beide beheerders contact . Beide toonden belangstelling voor mijn fotos. Inmiddels zijn de bemanningsfotos van de Goeree op deze site geplaatst. Voor zover ik het kan zien, zijn de bemanningsfotos van de Hollands Burcht nog niet geplaatst.

Ik ben zeer benieuwd hoe oud collegas bij het zien van deze fotos reageren. Ik ben zelf op zoek naar Rob Wiebes. Weet niet of hij nog leeft.
Eventuele reacties mogen ook naar mijn e-mail adres (eg.hayer@home.nl) worden gestuurd.

M.vr.gr.

Edwin George Hayer

 

2018-05-11 10:49:45: elsing

ik was opvarende in 1959
als matroos o/g

 

2018-01-19 18:53:00: Arco Schippers

Bij toeval deze leuke site tegengekomen. Ik heb bij de HBT in 72 en 73 als 16-jarige 3 reizen gemaakt op de Ameland, Amstelhoek en daarna weer de Ameland. Was een erg leuke tijd. Ben daarna naar de Hogere Zeevaartschool in Amsterdam gegaan voor de opleiding SIII van sept. 73 tot mei 76. Ben benieuwd of er nog bekenden zijn uit deze twee periodes.

M.vr.gr.

Arco Schippers

 

2018-01-17 15:24:18: Arco Schippers

Vraag aan Wout Wiedeman. Heb jij in Amsterdam op de Hogere Zeevaartschool gezeten gedurende de schooljaren 73-74, 74-75 en evt. 75-76? Het kan maar zo zijn dat we klasgenoten waren die periode. Je naam komt mij namelijk heel bekend voor.

 

2017-11-06 07:18:51: Rein Schoep

Voer als telegrafist van april 65 -sept 65 of de Amstelveld, van nov 65 - sept 66 op de Amstelveen, van sept 67 - feb 68 op de Amstelpark. ~ De eerste reis was van Napels naar San Nicolas, ongeveer 200km up river from BA. Door dat dichte oerwoud aan beide kanten kreeg ik wel een beetje meer respect voor missionarissen. Via BA, Durban, Spore (Pulau Bukum) naar Chingwangtao om daar het graan te lossen. En even naar de Chinese muur kijken, slechts een paar uren rijden met een busje. Gekrulde zwart-witte fotootjes kopen als souvenir; k heb ze nog. In dok in Sasebo, waar halfnaakte vrouwtjes de tanks van binnen schoon maakten. De railing had het te voortduren... Met ass WTK Tammen naar de tandarts. Daar moesten we onze schoenen uitdoen en dat was voor mij wel aardig want hij had hele grote gaten in zijn sokken. Ach ja, een kinderhand is snel gevuld.Daarna naar Townsville om losse ruwe suiker te laden voor Londen. Op thuisreis een dag of wat ten zuidoosten van Sokotra de scheepsbodem haast open gereten op een ondiepte. Ja, die was op de kaart, het echolood werd aangezet maar niet naar gekeken to een uur of zo later. De grond reflektie kwam heeel plotseling omhoog en verdween voor korte tijd (minder dan een minuut) in het scheepsbodem geruis en daarna zonk de grond reflektie weer snel weg. k Heb dat stuk echoloodpapier nog. Van Londen met een DC3 naar huis.
De naam van de kapitein ontschiet me, klein postuur, rossig haar, smal gezicht. Maar de 1ste en 2e stuurlieden zal ik niet vlug vergeten. Die kwamen van de Rott Lloyd en HAL en vertelden ons aan de lunchtafel dat ze naar de Reederij waren gekomen om het "pijl van de officieren te verhogen". Het soort mannen dat na vertek uit BA over de Hollandse rijsttafel kon doorzeuren over de "uitstekende Chateaubriand in BA". En ze hadden er groot genoegen in me te vertellen dat het baantje telegrafist spoedig vervangen zou worden door telefoon op de brug. Ze hadden gelijk, maar niemand vind het leuk om te horen dat je niet meer nodig bent. Maar ik heb er naar geluisterd en ben maar naar Australie gegaan.

 

2017-02-16 16:55:07: wouter wiedeman

Ik heb vanaf 1961 t/m 1969 op verschillende schepen van de Reederij gevaren beginnend als dekjongen en gestopt als matroos
zijn er nog bekende vanuit die tijd amstelhoek amstelsluis amstelmolen amsteldiep

 

2017-02-04 11:42:25: Zonneveld

29 Jan.2017.
Overleden Johan G. van Der Vijver.
Stuurman geweest bij H B T van +_ 1967 tot 1975.
Daarna over gestapt naar het loodswezen.

 

2016-11-18 16:18:34: J.Visser

Ik heb met Dirk Larooi gevaren bij de Reederij Amsterdam op de Amstelhof tussen China en Vancouver . Heb daar goede herinneringen aan Fijne jongen. Kijk maar eens op de site van de Reederij Amsterdam die ik gemaakt heb. Ik was toen 1e stm. Groeten . Han Visser

 

2016-11-15 06:56:48: Jan van den Berg

Mijn 3e schip als R/O was de Schouwen. 1 1/2 wereldreis in zon 8 maanden. Leuke tijd aan boord gehad. Kwam aan boord in Sydney, rond Australie, Japan, terug naar Australie, Alexandrie via Durban en rond Afrika en daarna Sorel bij Montreal in Canada, daarna met 1/3 van bemanning zo ongeveer naar Chinwangtao, Australie nogmaals en daarna Glasgow. Tijd: rond 1972-73.

 

2016-09-12 13:37:12: Nico Hekman

aan Harm drost
Weet niet of het nog actueel is, volgens mij is dirk Larooi getrouwd in Canada met Donna Ferguson (vriendin van Anne Murray de zangeres) en is hij havenmeester geworden.
Groet Nico hekman

 

2016-09-06 16:42:06: Hugo Huiskamp

Ik heb op de Maasbracht en de Amsteldreef gevaren in mijn nadagen van de KJCPL. De Maabracht ken ik ook van mijn periode op de afd bedrijfszaken, de tewaterlating heb ik meegemaakt en een stuk begeleiding in de garantieperiode

 

2016-06-03 20:22:09: a.coehoorn

jammer dat na de fusie alleen maar wtk,s met motor ervaring naar de stoomschepen werden gestuurd,helaas snapten deze mensen niet veel van een stoombedrijf,misschien is ze dat ook niet kwalijk te nemen,maar ik blijf mijn twijfels houden over inzet en toewijding.

 

2016-05-24 16:54:02: Willem Dijkstra

1963/1964 begin ongeveer een jaar op de amstelkroon gevaren als matroos

 

2016-04-05 20:51:14: FredFreeke

Ik had aleerder iets veschreven.
ik ben voor het eerst in 1957 gaan varen tot 1967
Vinke&co.Rederij Amsterdam, hollandse lloyd, Rederij Amsterdam, en als laatste Vinke
dus erg oude tijd.
ik denk ook dat de meeste waar ik mee gevaren heb , niet meer in ons midden zijn
de oude Ittersum van Vinke mijn edrste scbip had geen zoet water in de kombuis, moest ne uit de pomp voor de kombuis pakken,, deegtrog of machine machine was er ook niet. Aardappel schilmachine ook niet.

 

2016-04-05 20:26:02: FredFreeke

Ik heb als koksmaatbakker, kok, en als kokhofmeester, bij de redreij amsterdam gevaren.ook op de libbertys
ik heb 2 Amstelmolens gehad oud en nieuwer.
En ik heb er met veel plezier gevaren, de bemanning was rauw, maar een groep. Ik vond dat ik toen als kokeen superbaan had. Het eten was op zee het enigste vertier. Ik vond het leuk om debemanning te verwennen
Groetjes
Fred Freeke

 

2016-03-05 09:50:38: Henk van Kampen

Wat een leuke site! Als r/o op ms Goeree gevaren, eerste reis, 1963. Duurde wel 11 maanden....
Jammer dat er geen bemanningslijsten uit de tijd van de Mij. Triton zijn, en geen foto van de Goeree!

 

2015-12-11 22:32:14: R. Loman

Beste lezers,

Zijn er misschien lezers die op de m.s. Amstelmolen (1959) hebben gevaren t/m 1964-65? Mijn vader voer ook op dit schip als 3e WTK, later 2e. Ik ben op zoek naar verhalen van vroeger.

 

2015-09-02 13:49:19: Harm Drost

3e bericht van boven: zat op de "Amstelpark". Wie weet waar Dirk Larooi/3e WTK destijds uithangt?

 

2015-09-01 20:59:14: Frits de Kiewit

Hi Franz!
Tientsin (destijds, nu dan Tianjin) was de eerste bestemming op onze eerste reis met de Amstelveen in 1969.

 

2015-08-23 13:01:57: Franz Kornmann

Door het nieuws over de ramp in de haven van Tianjin dacht ik weer aan mijn reizen bij de Rederij Amsterdam en HBT. Nog eens in mijn monsterboekje gekeken. Ben toen ook in die haven geweest met de Amstelpark. En toen ben ik eens gaan googelen. Vond ik jou site en dan ga je kijken of je nog hierop bekende namen vind. Ik ga eens verder struinen op je site of ik meer oud collegas zie.

 

2015-08-20 12:21:04: Gijs van der Starre

k Ben op zoek naar de bemanningslijst van de "Amstelburcht" van 1981. Kan iemand die leveren of aangeven waar ik die kan vinden?
Mvg. Gijs van der Starre;
2e wtk Amstelburcht (4/7/81 - 23/9/1981).

 

2015-08-17 13:39:46: Harm Drost

Zoek nog eens in het verleden. Mooie tijd gehad als R/O met bemanning in 71 van mei t/m okt. Terug vanuit Japan met Pulamahunny(2e stm)7 mnd Vancouvedr/BC naar China/div plaatsen. Xtra slag gemaakt naar Gladstone/Aus. en met aluinaarde terug naar Kittimat/Can. Gevaren met D. v.d Laan-kpt,D.Larooi-3e wtk, Franssen-1e stm en vele anderen. Altijd radarproblemen, Beringzee...maar het was mooi

 

2015-08-09 13:54:19: Leen Sijnke

Op 13/11/68 begonnen als ll wtk op de Goeree. Bij de Nieuwbouw gezeten van de Voorne in 1970, als laatste in 1974 gevaren gevaren als 3e WTK op de Antilla Bay. Leuke en mooie tijd gehad.

 

2014-06-30 19:19:48: J.F.Bakker

leuke site jammer geen bemanningslijsten van 1970 maar wel fotos van de Amstelstad en de Amstelsluis en de Doelwijk waar ik leuk op heb gevaren in 1970-71 voor ik weer terug mocht naar de Ned Loyd.ik kwam hier per ongeluk op maar zal nog wel eens terug komen succes en tot ????

 

2014-05-18 08:30:23: dirk roeters

ook gevaren op de Amstelveen van 1968 tot 1969 met dick vd velde {ciske de rat van de eerste film}bram vd sluis kok hofmeester hoop hier meer mensen te vinden die op deze boot gevaren rond die tijd wij deden charters australia , japan met graan ook charters naar rood china

 

2014-05-14 13:50:13: Johan Hofman

1976 leerling wtk op Antilla Cape
Daarna tot 1985 allen op Nedlloyd schepen gevaren Wissekerk, NL Hoorn, NL Nagasaki, Saf Ocean Mildura blijven hangen in Sydney.

 

2014-04-25 11:52:14: W.Aukema

Toevallig was ik op mijn mobieltje hbt aan het internetten uit nieuwschierreheid en kwam op deze site uit .
Ik heb op de Kaap Hoorn gevaren tussen 08-1969/04-1971.Mooie tijd .Berichtje voor R.Bonnikhorst bootsman Jan Rossellie is mij ook bekend.Met zijn bolle buikje en zwart haar.

 

2014-04-23 04:18:23: adri buijze

gevaren als wtk op amsteldiep en de Goeree (2e wtk)

 

2014-03-09 01:43:22: Gerrit Riezebos

Kom ik hier de naam Frans Kompier tegen. Van juli 1980 t/m juli 1981 was ik leerling wtk aan boord van de Amstelpark. Frans was daar toen chefkok/hofmeester. Mooie vent, hoop lol mee gehad!

 

2013-11-28 15:42:33: Ab Woutersen

Heb uw site al vaker bezocht en uit nieuwsgierigheid en een plotse aanval van nostalgia, nog maar eens bekeken. Ik zat van 16/10/70 t/m 30/5/71 op de Amstellaan (roepnaam was toen PJOB) als marconist. Ik kan me nog een paar namen herinneren: Kapitein Grevengoed, 1e stuurman Kramer uit Katwijk, die later werd opgevolgd door een uiterst sympathieke man die jarenlang voor de SMN een (hoge) walfunctie had bekleed. 2e stuurman Henk(??) Bou(w)man, 3e stuurman Hans te Beek, 3e WTK Ties ????, 4e WTK Legerstee. Met Hans te Beek heb ik later nog samengewerkt bij de Economische Controledienst. Geweldige site, zeker voor ouwe mannen die nog eens terug willen kijken, want ja: je hebt meer jaren om op terug te kijken dan jaren om vooruit te kijken nietwaar :-)

met vriendelijke groet

Ab Woutersen

 

2013-11-15 20:57:14: frans kompier

Eindelijk heb ik ook deze side gevonden.
Vooral de fotos van de Amstelmeer roepen bij mij de nodige herinneringen op.

 

2013-09-21 20:21:55: Ad Sebrechts

Leuk terug te zien; Rad.Off. in 72/73 op de Ameland.

 

2013-07-24 20:07:39: Henk van kampen

Was aangenaam verrast deze site te vinden. Gevaren bij de Triton & HBT van 1968 t/m 1974. Even in het monsterboekje welke schip in welk jaar. Gelijk in de bemanningslijsten spitten en er kwamen veel fijne herinneringen boven. Mooi initiatief. Zal zeker nog bezoekjes brengen.

 

2013-07-14 15:42:08: Jacob de Mos

Geachte redactie.
Mijn naam is Jacob de Mos,was Olieman op ms Amstelstad.
Ik ben op zoek naar de volgende oud collegas van ms Amstelstad,op 18 oktober 1971.
Kok/Hofm.T.T.Bouma.
Bediende G.W.de Ruiter.
Bediende P.J.Gijse.
Op de site van ms Amstelstad,bij bemanning,staan hun foto,s.Bij de sate party.
Was een zeer leuke tijd aanboord.
Met vriendelijke groet;Jacob.
ps.Mijn roepnaam aanboord was Jaap.

 

2013-06-14 23:04:17: Jaap Jansen

Leuk weer wat terug te zien van rederij Adam / HBT,
Heb als ass WTk periode eind1967 - 1968 gevaren op de Amstelmeer, vervolgens van 1968 - 1969 op de Amsteveen en als 4wtk van 1969 - 1970 op de Amstelpark.
Zeker achteraf gezien een erg leuke tijd!

 

2013-06-10 13:57:33: Gijs van der Starre

Mooie site, mijn eerste reis was een jaar op de "Kaap Hoorn" (1968, het hele jaar!)als 5e wtk. Mooie reizen gemaakt op dit schip, je kwam op plaatsen waar je anders nooit kwam. Later (1975) nog reizen op de Amstelhof, Amastelpark en Amstelburcht. Amstelhof was een uitgeklede boot, en op de Amstelpark stonk het vaak naar uitlaatgassen in de acomodatie.

 

2013-04-30 12:10:19: Roy Weiberg

Leuke site.
In de jaren 70 heb ik bij de HBT gevaren op diverse schepen, maar ik had de bekende "T" achter mijn naam. Ik heb dus op veel tankers mogen varen. Alles bij elkaar een bijzonder prettige periode uit mijn leven. fijn om weer de namen van oud collegas te zien. Daarmee her beleef ik die periode weer een beetje.

 

2013-04-20 16:44:16: Klaas van osch

Ik heb gevaren op de Amstelveld van 09/1965 tot 04/1966 als matroos o/g was een leuk reisje en denk er nog wel eens aan terug

 

2013-04-11 21:15:42: W.A.Fischer

Geachte redactie,

Ben op zoek naar een foto van
m/s Amstelhof.
Heb gevaren als Radio - officier
op het m/s Amstelhof

 

2013-04-02 21:42:27: cees fortgens

leuk....
veel schepen vd ouwe Rederij Adam.
begonnen als st.ll. op de Amstelveld, vanaf juni 63 t/m
sept 63, overgestapt in Moji op de Amsteldiep.Lange reis gemaakt voor de 1e keer, 15 maanden. Terug gevaren op de Amstelstad. Als 3e st. wederom op de Astad, einde loopbaan door omstandigheden eind 1968.
Achteraf toch leuke tijd en leuke mensen ontmoet.
Veel reizen naar China, vanuit Geelong (aus) of Vancouver/Prince Rupert
Later papier New Founl. naar o.a. Montevideo/Buenos Aires.Afladen graan in Rosario/Santa Fe, op naar China via Durban, paar keer gedokt in Japan- Sasebo, Yokohama, enz..enz..

 

2013-03-14 11:56:00: Louie Vermaire

1970 gevaren op de s.s Vlieland

 

2013-03-01 23:34:23: Bram Jansen

Een zekere Andri de Jong heeft het over het trekken van ovale cilindervoeringen van de voortstuwer (Sulzer 8RD76) van de Hollands Brink. In zijn tijd a/b van de Hollands Brink (volgens hem 2 x 9 maanden na nieuwbouw,dat is dus van 1970 tot 1973) is er geen een cilindervoering getrokken !!! Hij fantaseert maar wat en volgens mij heeft hij (A.d.J) nog nooit een Sulzer cilindervoering van binnen gezien,laat staan getrokken. Tot 1993 (einde Multimares periode) waren de cilindervoeringen 2 - 3 - 4 - 5 nog in bedrijf vanaf nieuwbouw !! Betreffende de drukvulgroepen : vanaf nieuwbouw slechts eenmaal gestopt voor het afblinden,en wel i.v.m. vastgelopen lagers (onder volle smering) d.d. 21-09-1990 (onderweg van Antwerpen naar Setubal).Ik heb op de Hollands Brink gevaren in de volgende perioden : 03/11/75 - 02/03/77 ; 13/07/83 - 15/08/83. Op 15/08/83 overdracht aan Multimares en met nieuwe naam Mar Pacifico : 15/08/83 - 15/12/83 ; 27/04/84 - 30/09/84 ; 04/03/85 - 12/08/85 ; 30/11/85 - 25/07/86 ; 18/02/87 - 31/07/87 ; 25/01/88 - 27/10/88 ; 01/04/89 - 12/07/89 ; 15/02/90 - 09/06/90 ; 16/09/90 - 04/11/90. Ik denk dat ik,en niet A.d.J.,kan zeggen ik kende het schip uit mijn broekzak ( A.d.J. bedoelde natuurlijk als mijn broekzak ) !
Saludos,
Bram

N.B. Werkboek van de Hollands Brink / Mar Pacifico (compleet met draaiuren van onderdelen hoofdmotor en hulpmotoren ) vanaf nieuwbouw tot en met November 1990 is in mijn bezit. 

2013-01-20 17:56:55: hidde ploegh

ik heb in 1970 als leerling stuurman gevaren op de "amstelstad", eerst onder de reederij amsterdam vlag, die tijdens de reis moest worden overgeschilderd met de 1.5 m hoge letters HBT. Gezagvoerder was Van de Poll, HWTK Verwayen (?)4e WTK Haneveld (?). Ik zou graag een volledige bemanningslijst bemachtigen. De reis ging van Antwerpen via Singapore naar Tsamkong/Hai Nan Tao (zuid china) met 13000 ton kunstmest, van daar in ballast naar Townsville, en terug naar Shimonoseki in Japan met ongeraffineerde rietsuiker. Ik heb nog wat fotos van aan boord.

 

2013-01-20 17:50:27: hidde ploegh

de heer ed jensen:
weet u wie als sparks gevaren heeft op de amstelstad (mei 1970-november 1970)?

 

2013-01-09 19:19:17: A.W.M. PEELEN

ik heb in lobith voor de firma de kroon op dat schip, wat toen in aanbouw was, met nog andere elektromonteurs de elektrische instalatie aangelegd,was zeer interessant,er is toen wel het een en ander gebeurd.ik heb lang gezocht, om hem weer terug te zien maar heb ook gelezen,dat het schip al gesloopt is. tijdens het begin,een bloed hete zomer, en de winter heel erg koud,vooral met het gebruik van perslucht gestuurde boor machine ik heb niet de hele bouw meegemaakt,ik wou niet mee naar rotterdam om de bovenbouw af te maken.

Het betreft hier de Nieuwe Tonge.

 

2012-11-27 16:08:12: Louie Vermaire

Heb tot 1970 op de s.s Vlieland gezeten, heb nog mee geholpen om H.B.T. op de schoorstein te schilderen. Het bewuste reisje Hawai,voor de rest rood gestaan. Juni 1970 einde K.R.L.Maar wel een makelijk bootje om op te werken,als je gewend was op de Ampenan te varen.
Met Vriendelijke Groet, Louie Vermaire,Warmenhuizen,geb Kapelle (ZLD).

 

2012-10-17 13:09:23: Jaap van Dijk

Wat is dit ontzettend leuk. Ik was op zoek naar mijn oude schip de Ameland en via de HBT kwam ik op deze site terecht. Ik heb de reacties gelezen en ontkom er niet aan om ook de mijne te plaatsen. Ik heb van 05-07-1971 als deckjongen op de Ameland gevaren. Mijn zeevader toedertijd was Cor van Ooyen uit Rotterdam. Maakte reizen naar oa. Alexandrie in oorlogstijd.
Van Oporto naar Lissabon en terug met de vrouwen van de matrozen aan boord. Eignlijk te veel om op te noemen. zo gaat het weer leven. Ik hoop op reacties.

 

2012-09-26 14:59:16: Andre de Jong

Ik zat een beetje aan de good old Times terug te denken.En toen ineens een naam Henk Heuker. Dus googelen en zowaar een link naar deze site.
Nu had ik al vanaf mijn mobieltje een stukje in gestuurd maar het verbaasde me dat het nog niet geplaatst was.
Maar ik ben als 3 de wtk in dienst gekomen van HBT.Daarvoor had ik als 5 de en 4 de bij Ph van Ommeren gevaren.En de HBT bood me gelijk een nieuw schip de Hollands Brink.Voor zover ik me kan herinneren heb ik 2 reizen op de Brink gemaakt en ben 2 keer naar Australie gevlogen en een keer terug in mijn uppie.Het waren reizen van ruim 9 maand.Ik kende het schip uit mijn broekzak. Veel ovale cilindervoeringen getrokken en afblinden van turbochargers.lekker rustig. Maar ja ze moesten ook gerepareerd worden. het was op een gegeven moment een routine klus. De vaardigheden die ik op dat schip heb opgedaan gaven mij later kansen. Ir. Engelse van Sulzer bood een baan aan bij de ADM. Helaas mijn toenmalige 7 jaar jongere vrouw stak er een stokje voor.Ik zou te veel weg zijn .Maar het was wel mijn passie.
Op de Hollands Brink was het altijd gezellig. Hoe kon het ook anders met een Kapitein als Piet Bos .op de foto hebben we veel overeenkomst.Het was altijd dikke pret.Al waren de lange reizen naar Soedan en 2 keer Iran saai. met deze kapitein kon dat .De gehuwde Engelse SHELL dames in Soedan zullen nog vaak aan ons terug gedacht hebben. Het was elke avond feest. Willem Fries en Rick Docters van Leeuwen zorgden er wel voor dat de English husbands zich afzonderden in het darthok.En dan de reis naar Japan. Ik dacht het is een grap maar zowaar een echte race tussen 2 HBT schepen. Wie het snelst kon varen vanaf Peth/ Freemantle. Het was dacht ik tegen de Amstelhof. Cpt. Bos moest zich al snel gewonnen geven en de strijd staken.Wat wilde je ook met ovale cilinders.Later in droogdok Japan bleek dat we een scheur in de bulb hadden.Het was echt het nr 13 schip . Onassis wilde het niet toevoegen aan zijn vloot.
Toen naar Iran.naar Bandar Mashar.We kregen hoog bezoek. De gouveneur kwam de lading graan zelf in ontvangst nemen, met een heleboel zakkevullers want die had ook gezien of was het nu de hofhouding.Een ding wisten we wel.Er kwamen bloed mooie jonge vrouwen mee. En ik had dienst. Machinekamer moest natuurlijk aanschouwt worden.Dus excursie start via schoorsteen optrek please.Nou de dames kwamen handen tekort om hun kleding op je juiste plaats te houden,want ik had blowers wat extra hoog.Extremely warm outsite 40 graden.En dat 1 maand lang.Want het schip werd met de hand gelost.Net als mijn opa vroeger zijn skutsje moest lossen.De tijd van de Sjah stond stil .Maar de hitte weerhield onze jolige groep er niet van om te voetballen tegen de locals.De doelpalen waren tevens de orientatie punten van het openbare toilet. Maar dat wisten wij maar onze Groningse stuurman keeper niet. En aangezien hij nogal fanatiek in het spel zat werden zijn knieën bruiner en bruinerTotdat hij een toch wat onaangename geur onder zijn neus kreeg.Graag zou ik hier de foto van het team laten zien.hopelijk krijg ik de toestemming nog.Ik wil eerst wat reakties afwachten.Wantdaar hoop ik op .Een volgende keer wil ik schrijven over mijn tijd op de Doelwijk.Tevens mijn laatste Hollandse vlag schip. Want ik ben daarna bij een Duits /Israëlische maatschappij gaan varen.

 

2012-09-26 12:31:42: Andre de Jong

Ik heb 2 Reizen op de Hollandsbrink gemaakt 1 reis als 4 de en na mijn verlof op verzoek weer terug naar Australië. Toen als 3 de Wtk. De naam Henk Heuker staat nog goed op mijn hardeschijf. Ik weet niet of hij aan boord was tijdens wedstrijd snel varen met ik dacht de Amstelhof. De Brink verloor. Met een scheur in de bulb. Maar ja wat wil je , we hadden ook ovale cilinders.Japanse licentie Sulzer Maar al de kennis opgdaan op die nr 13 van ik dacht de Onasis vloot is me later goed van pas gekomen

 

2012-05-01 12:45:30: Axel Schuil

Heb de maidentrip van de Amstelhof meegemaakt als ass. wtk uit Rushbrook (Ierland).
Later als 4e wtk nog een reis gemaakt in 1965/66.
Veel graan vervoerd tussen Vancouver en Dairan (china), gelukkig wel bunkeren in Mojiko.

 

2012-02-27 11:31:36: Hans Sluijter

Toevallig verzeilt geraakt op deze site omdat ik mijn dagboek aan het bij werken was en de volledige namen aan het zoeken was van onze collegas die omgekomen zijn op de Maassluis.
Als iemand die nog heeft dan gaarne opsturen.
Van juli 1970 t/m november 1990 bij Nedbulk gevaren op diverse schepen. Daarna naar Ahlers (Belgische Maatschappij) verhuist, sinds maart 2001 bij Feederlines als Kaptein.
Altijd met plezier bij Nedbulk gevaren. Als ik de site doorblader kom ik weer veel bekende namen tegen.
Mocht een ieder geinterreseerd zijn in bemanningslijsten, heb van mijn gehele carriere een dagboek bijgehouden met crewlijsten, aangelopen havens, middag posities, afstanden gevaren, enz.
Al diverse bemanningslijsten bekeken, zie dat mijn naam verkeerd er in staat.

 

2012-02-20 13:41:09: Willem van Harrevelt

Beste mensen,
De oude tijd weer terug.
Alleen Henk Heuker van geplaatste reacties ken ik van waarschijnlijk de Kaap Hoorn.
H.B.T. stond voor ons ook uit de volgende betekenissen:
Honger Blijft Troef
Hier Belazert Triebels

Als je ouder wordt blijven de positieve herinneringen meer hangen dan de negatieve.

Overzichtje wat betreft de HBT tijd (Rotterdamse Lloyd was daarvoor, maar voor deze site mogelijk niet interresant)
Amstelsluis 1970, 21-08-/1971, 07-04-71
Goeree, 15-06-1971/09-12-1971
Kaap Hoorn, 25-01-72/15-08-1972
Amstelstad, 25-09-1972/17-10-1972 (met gebroken heup van boord in Luanda)
Kaap Hoorn, 07-01-1974/26-03-1974 (ontslag genomen)

 

2011-12-12 21:58:10: Geert Oosterveld

5 wtk op de Doelwijk van april tot 28 augustus 1978 bij de overdracht aan de Grieken.
Blackout gemaakt en toen wegwezen en nog een weekje aan het strand van Willemstad i.v.m staking van de vliegverkeersleiders. Vier Grieken moesten het schip overnemen en een groot survey uitvoeren in het droogdock van Curaqao !
2e WTK was K.Krijger die soms Dorus heel goed na deed ! Helaas is Krijger omgekomen met de ramp van m.v Maassluis . HWTK was Versprille ? Het STS Doelwijk was een prachtig en snel schip mede door de mooie inrichting en het bijzondere achterschip waaraan het schip z,n snelheid lees gunstig brandstof verbruik ontleende. Een nadeel was wel dat de machinekamer erg heet was maar je bleef wel schoon.Het schip schijnt de familie Ruys veel geld te hebben opgeleverd tijdens de periode dat het eigendom was van de Roterdamsche Lloyd mede door z,n snelheid tenopzichte van de zusterschepen bij de ShellTankers.

 

2011-11-03 20:52:35: Hans Dirks

hallo mooie site kwam hem per toeval tegen,heb op ss ameland 9maanden gevaren voor de aan vulling van de bemanningslijst het is hpj Dirks en was als dekjongen aan boord heb nog wel ergens fotos liggen van die periode als je interesse heb kan ik ze evt inscannen en naar jullie doormailen

 

2011-09-14 13:11:13: vic bouwman

Heel mooie site hoor!
Heb zelf op de Amstelhof en Amsteldiep gezeten als 4e wtk.
Ik dacht zo van tussen 65 en 67.
Helaas zie ik geen bem. lijsten van voor 1971.

Ik zoek Vic.M.Adels,Otto Kamstra,Kees Bakker (ook op de Amstelhof van voor 1969 gezeten als 2e wtk)

 

2011-08-29 22:43:26: Jan Tonkens

Met veel genoegen de artikelen over Antilla Cape en -Bay gelezen.
Vele warme herinneringen aan de zomer vam 1972 in La Seine toen we daar woonden tbv de bouw van de Bay.
Ook het teruglezen van de namen zoals Kouters, Berndes, De Hesse etc op de bemanningslijsten deden veel jonge jeugdherinneringen terugkomen.
Mensen die mijn vader uit die tijd kenden (of later uit St. Nazeire bij de bouw van de Gastor (en Nestor)) mogen contact met me opnemen, (Kapt. Tonkens is helaas al in 2001 overleden).
Zie ook de artikelen in aanbouw op nl.wikipedia.org over de Antilla Cape en de MV Gastor (en de -Bay volgt zsm).
Mensen die willen bijdragen: van harte welkom

 

2011-06-20 09:34:20: Aart Hoekstra

Ik heb in 1972/1973 als stuurmansleerling gevaren op de Kaap Hoorn en Ameland. Ik ben op het ogenblik enige fotos uit mijn vaarperiode aan het digitaliseren en hiervan zal ik binnenkort wat van opsturen.Leuke site!

Groeten,
Aart

 

2011-06-17 08:54:23: Peter Lensen

Toevallig op deze website gekomen. Vanaf 67 bij NTPM en HBT gevaren tot 83 (daarna Jo Tankers). Munttoren, Maasbree, Maasbracht, Antilla Cape, Antilla Bay en Amstellaan zijn me heel bekend.Kwam een hoop bekende namen tegen. Groet aan alle bekenden

 

2011-05-05 15:31:52: L.Schotkamp

Aan Martine v.d.Wielen de Goede.
Ik vond je verzoek toen ik voor het eerst de schepen lijst van de rederij Amsterdam bezocht.Ik heb je vader goed gekend met zn zware wenkbrouwen
het was een moord kerel recht door zee en altijd een willig oor voor vragen.
de tijden die ik hem heb meegemaakt kan ik me niet zo herinneren daar mn monsterboekje in Nederland ligt en ik momenteel in Spanje ben.Als je wat meer wilt weten dan hoor ik het wel .Groeten

 

2011-02-07 13:35:01: Lolke Halbesma

In 1966 begonnen als ass wtk op de Amstelveen van 23 sept 66 tot 8 sept 67 daarna op een van de laatste reizen van de Amstelmeer van 2 november 67 tot 15 augustus 1968
Ben beieuwd naar reakties.

 

2011-01-27 20:40:56: Kees Koutstaal

Ik heb in 1966 gevaren als 4-e Wtk op de Amstelmolen.
Volgens mij lagen we op 8-2-1966 te St.Pedro -Argentinië.
vr.gr.kees koutstaal.

 

2010-12-19 19:22:01: R.Inia

In de jaren 1970, 1971, 1972 en 1973 achtereenvolgens gevaren op de Walcheren, Amstelhof, Hollands Dreef, Voorne en de Kaap Hoorn. Leuk om hier weer een aantal zaken terug te zien.

Met vr gr

Ruurd Inia

 

2010-12-16 15:46:55: Eef J. Weidema

Dit is de eerste keer dat ik deze site bezoek en tot mijn verrassing vind ik vele namen terug, die bij mij aan boord hebben gezeten. Ik heb bijna alle tankers bij de HBT gehad op een na geloof ik. Na die periode terecht bij Neddrill,
op de neddrill-1. In Setubal Neddrill-1 gekanibaliseerd en onderdelen overgezet op de Neddrill-2. Van 1987 tot 2006
HWTK op de Neddrill-2/Noble Roger Eason. Sinds 2006 maintenance supervisor en HWTK op de Noble Paul Wolff in Brazilie. Dit is mijn laatste keer hier voor Noble Drilling Int. en blijf dan thuis.
MvG
Eef Weidema

 

2010-10-18 11:33:31: Chris Bose

In 1974 1 reis op de Hollands Burcht gemaakt. Uitgeleend door de Nedlloyd. De bemanningslijst van toen teruggevonden op deze site. Veel herinneringen komen weer naar boven.

 

2010-08-31 20:47:51: Hans Slot

Nooit bij de HBT gevaren maar wel bij de NTPM.
Sinds kort mijn varensgeschiedenis 1960-1970 op een website gezet en kwamen vele herrinneringen aan de Westertoren boven.
Kijk maar eens op http://varen.familiestart.nl
Hans Slot

 

2010-06-27 13:08:02: Harrie Boersma

ik ga mijn monsterboekje weer eens opzoeken. Kom veel bekende namen tegen. Voer van 69 tot 80 bij HBT onder anderen op:
Amstelmolen => ass
Amstelhof => ass
Amstelpark => ass
Amstelhoek => 4e
Amstelstad => 4e
Holl. Brink => 4e
Zonnekerk => 33
Amstelhof => 3e
Mogelijkk nog meer, monsterboekje zal naam en datum "vrijgeven".
Compilmenten voor je site. Zodra ik meer info/fotos heb zal ik terug mailen .
Harrie Boersma

 

2010-04-24 13:12:25: Martine van der Wielen-de Goede

Wie heeft mijn vader nog meegemaakt? S.H. de Goede was chef technische dienst van de Reederij "Amsterdam" en maakte het begin van de HBT mee. Pensioen in januari 1973.
Alle herinneringen interesseren mij.

 

2010-04-12 20:49:46: Pieter van den Hoek

Bij toeval door een zoek aktie van mijn vrouw zijn we op jouw HBT site gekomen. Geweldig,ook om mijn verjaardag op de MS Schouwen weer te beleven.
We hebben inmiddels contact door de Stork-Hotlo van die zelfde Schouwen. Een machtig initiatief, temeer om dat ik zelf deze machine heb mogen pemperen en dan ook nog op Schouwen geboren ben. Mijn steun hebben julie.
Verder groeten aan alle oud HBT collegas.
Op roep aan NTPM-ers, laat ook eens iets van jullie horen.
Met vriendelijke groet, Pieter van den Hoek

 

2010-01-22 23:03:25: Ed Jensen

Dag Edy van Midde,

Nee, volgens mij hebben wij niet met elkaar gevaren. Maar ik heb tig reizen Visakapatnam-Yokohama gemaakt, dus als je nog leuke fotos hebt houd ik mij aanbevolen. Je kunt mijn email vinden op mijn site http://sites.google.com/site/vaarverhalen waar ook mijn reis met de Amsteldiep op wordt beschreven.

 

2010-01-18 13:03:31: Leen van der Mark

Vanaf 1970 op diverse schepen van de HBT gevaren,meest als 2e stuurman,zoals op de Kaaphoorn,Vlieland,HollandsDuinGoeree,Doelwijk,Voorne,Maasbree,Maasbracht,Amstelmolen,Antilla Bay,Neddrill en de tankers,Maassluis,Maasslot,Maasstad,die weliswaar geen HBT logo in de schoorsteen hadden,maar wel via wat men toen de droge en natte bulk noemde,bevracht en bemand werden.

Sedert 2002 met pensioen als gezagvoeder bij de Kon.Nedlloyd.

Bezit uit de HBT periode nog vele fotos.

met vr.gr

Leen van der Mark

 

2010-01-16 18:20:39: Edy van Midde

Dag Ed Jensen
Ik heb inderdaad nog fotos van de Visakapatnam-Tokyo reis.
Heb ik met jou samen gereisd ?
Ik zal die fotos nog eens opzoeken.

 

2009-12-30 22:20:20: Ed Jensen

Complimenten voor de nette, overzichtelijke en complete site!
Als sparks één reis op de Amsteldiep gemaakt van november 1969 tot augustus 1970.
Ik zou aan Edy van Midde willen vragen of hij nog fotos heeft van die reizen Visakapatnam-Tokyo

 

2009-11-22 12:20:31: Jan van Buuren

Erg leuke site.

Ik heb als 5e wtk op de Amstelveld en Maasbracht gevaren 1978-1979.

achteraf veel te vroeg gestopt met varen.
 

2009-11-18 15:54:08: Gep Mannak

Ik was op zoek naar een foto van de Antilla Cape en kwam zo op deze site terecht. Geweldig leuke site. Heb in 72-73 als ll wtk op de Voorne en Antilla Cape gevaren, vervolgens vanaf 74 nog een paar jaar als 4e wtk diverse reizen op de Cape en eenmaal op de Amstelveld (de autocarrier). Een tijd waarop ik met plezier terug kijk. Daarna nog bij 2 andere rederijen gevaren. De unieschakels uit die tijd heb ik niet meer, wel wat fotos van bovengenoemde schepen. Zal ze tzt scannen en opsturen, zit momenteel voor biertje? in China.

 

2009-11-01 14:33:23: C.Dijkhuizen

Leuke site en het is aardig om de bemannngslijsten te lezen. Ik heb op de Voorne, Ameland en Antilla cape gevaren als 3e wtk

 

2009-10-18 09:46:38: J.N. Venneker

In de jaren 77/78 heb ik op de Walcheren/Amstelwal gevaren. Nog even mijn monsterboekje nagetrokken.
Op 14-08-1977 aangemonsterd op de Walcheren. Op 11-03-1978 afgemonsterd te Singapore. Rang leerling wtk.

Ik las dat het schip is gekapseisd op 17-04-1989. Weet iemand hier iets meer van?

 

2009-07-30 10:20:38: MJ Hengeveld

Mooie interessante site.
Leuk die oude fotos,

 

2009-06-11 02:17:20: Gerard Helfenstij

Mijn eerste reis in 1973 was op de Amstellaan, 12 maanden aan een stuk en de laatste week op de Amstelhof om mn vaartijd vol te maken. Verder gevaren op de Amstelveen, de Amstelveld, de Hollands Burcht en verschillende reisen op de Maasbree. In totaal vijf jaar op de Neddrill 2 doorgebracht. Vanaf 1987 tot heden Kerncentrale Borssele.
Leuk om al die namen weer eens te lezen en plaatjes te kijken.

Groeten gerard Helfenstijn

 

2009-05-12 21:54:25: Ab Woutersen

Complimenten voor deze site, leuk om weer eens terug te denken aan de dagen van weleer. Ik voer van 16/10/70 tot 30/5/71 als sparks op de Amstellaan/PJOB. Ik herinner me kapitein Grevengoed (sympathieke, vaderlijke man), 2e stuurman Cor Bouman en 3e stuurman Hans ter Beek. Jaren later (1977-1979) heb ik nog met Hans samengewerkt bij de Economische Controle Dienst, waar wij beiden kort hebben gewerkt. Daarna Hans uit het oog verloren, ik meen dat hij carièrre gemaakt heeft in het (toenmalige) ziekenfondswezen. Hij was woonachtig in Amersfoort. Wie kent hem?

 

2009-04-15 06:43:48: Arnoud Knoppers

Hallo Wat een goede site, ik maar een paar (3) reizen gemaakt bij de HBT in 1980 en 81 op de Amsteldiep/dreef en Park.Ik ontdekte deze site nav een oproep voor bemanningslijsten in de Nedlloyd pensioenkrant.
Van bovenvermelde schepen heb ik de orginele crewlijsten nog.
Die wil ik jullie wel mailen na ze te scannen.
Groeten Arnoud Knoppers

 

2009-04-10 18:39:59: wal den edel

als bediende op amsteldiep en stad gevaren 71 72 leuke tyd aan boord een bar en pokeren was nog geld [gestolen ]in japan van de hofmeester

wie weet het nog zou naar een feestje gaan in onnochima japan toen we daar lagen we moesten door een silo met de lift naar beneden toen de bootsman en jack gingenspringen in de lift we hebben van 8 tot 3 uur snacht in de lift gestaan ben toen via het luik naar boven geklomen een heb hulp gehaald we hebben geen feest gehad daarna wel lachen

 

2009-04-09 20:32:43: Albert de Wit

Hallo, mooie site. Ik als ll.wtk gevaren op Maasbree en Hollands Brink (1975/1976) Maasbree laatste reis voor opleggen Kagoshima -Singapore.
(Kaptein Platteel) Hollands Brink (Australie met persbericht over dreigende kaping. Zijn er nog mensen die ook deze reizen hebben gemaakt? Ben de namen kwijt.

Groetjes,
Albert de Wit

 

2009-04-08 22:13:16: Edy van Midde

Amsteldiep 1970 ass.wtk
India-Japan (ijzererts) 1970-1971 ass.wtk Doelwijk.
Zeevaartschool in Breda gevolgd,daarna HWAL (Togokust),vervolgens Amsteldiep en de Doelwijk.Varen was voor mij een jeugdavontuur, het vak WTK interesseerde me niet echt.Ik heb daarna mezelf omgeschoold tot teken- en handenarbeid leraar en doe dit werk al 30 jaar in een TBS kliniek.
Amsteldiep: Ik herinner me een voorval vlak na vertrek Jokohama, toen het schip in een behoorlijke deining kwam en een zuiger die NIET vastgezet was met bouten en moeren,en alleen in de takel
hing, ging schuiven en aan de reling boven een hulpmoter bleef hangen.
Voorval 2 , ook na vertrek Yokohama: Ik was een brandstof tank aan het vullen van BB naar SB en vergeten dit over te dragen aan de 12-8 wacht.
Gevolg dat door de ontluchting op het dek olie overliep en door de harde wind ook de brug bedekte met een donkerbruine smurrie.Een met olie bevuilde stuurman die dacht dat het regenwater was.
12 maanden India (visakapatnam - Tokyo) was een mooie reis, ook door de afwisseling van een arm land naar een rijk land.
Ik herinner me ook nog de Melkmeisjes die met een speedboot langs het schip kwamen (Singapore) en al varende op ons schip klommen. Vroeger verkochten ze melk maarja ze hadden al gauw andere koopwaar ontdekt.
groetjes
Edy van Midde (1948)

 

2009-03-21 20:57:29: W van Hasselt

Van oct.1966 tot dec. 1976 als ass.4e, 3e en 2e Wtk gevaren op de Amstelstad, Amstelhof,Amstelveldveld,Stolt Westertoren, vlieland,Hollands Brink,Ameland.Amstelpark en Amstelveen.
Mooie site vol herinneringen en erg leuk al die bekende namen terug te zien.

 

2009-03-21 03:07:03: Willem Duurland

Ik heb gevaren bij "De Reederij " van 66/71
Ben op zoek naar mn maatjes uit die tijd.
Amstelveen 1966
Amstelmeer 1967
Amstelsluis1968
Amstelveld 1969
Amstelhoek 1970
Amstelveen 1971
Antilla Cape 1971
Ik ben begonnen als koksmaat, pantry/hutbediende en ben daarna Kapiteins/salon bediende geworden.
Ik zoek met name: Kok Helmhout, Robbie Blok, Hans Bakker, Huub Donkers, maar natuurlijk ook , Tamme, Kadootje, en alle andere uit die tijd en waar ik zoveel mee heb gelachen.
Ben reuze benieuwd of hier een reactie op komt. Het is al zo lang geleden, maar ik "vaar" nog heel vaak s nachts als ik slaap. Hebben jullie dat ook..??

 

2009-03-14 20:47:50: Piet Voorburg

Van 28 juli 1976 tot 27 septmber 1976 was Jacobus van der Schaaf aan boord van de Amstellaan. Hij was zoals ik het kan zien aan boord van de Amstellaan gekomen vanaf de Amstelveld. Bij mijn weten was hij oliemanstoker.
Hij is reeds 2 jaar gelden overleden maar misschien is het gegeven nog voor de bemanningslijst.

 

2009-02-28 20:20:06: Bob de Groot

Als de eventuele hermotorisering van de Schouwen in Europa of misschien wel in Nederlad kan plaatsvinden komt de oude HOTLo gratis en voor niets al aardig in de buurt en ook nog eens in onderdelen de wal op. Dan wordt het al een stuk goedkoper en eenvoudiger om er verder mee om te gaan. Voor de rest; naar Min. Plasterk, Industriel Erfgoed!

 

2009-02-16 22:24:03: Ben Rodenburg

Gert-Jan, dit is een goede site om de scheepvaart historie vast te leggen en levend te houden.
Ik ben nu vrijwilliger bij het techniekmuseum HEIM, en daarmee veel bezig met het Stork verleden.
Mijn contact met de HBT bestond uit een aantal reizen als 3e WtK op de Doelwijk, voordat in begin 1968 het Shell contract afliep.
Moge de oude Stork op zijn nest terugkeren!

 

2009-02-09 11:26:23: r.bonnikhorst

ben op zoek naar bekenden uit
de periode 59/72.in het bijzonder van de kaap hoorn 1969/1970 vooral bootsman jan rossellie.

 

2009-02-03 11:43:42: Harm Jonker

Leuk deze site! Alleen jammer dat de bemanninglijst van de laatste reis van de Ameland er niet op staat.
Ik heb als 2deWtk deze boot naar de sloop mogen varen een heel vreemde ervaring.mvrgr Harm Jonker Vlissingen

 

2008-11-18 20:07:57: jan verweij

Rento Ijsenbrant. Via je GPS boekje en een beetje surfen, kwam ik je hier tegen. Groeten van je kamer maatje in huis 125 Internaat Vlissingen.

 

2008-11-18 11:21:38: R.S.Leijen

Wat een ontzettend leuke site, gevonden toen ik aan het zoeken was naar een foto van mijn allereerste schip, de Walcheren. Bekende namen op de bemanningslijst, al ben ik nooit leerling stuurman geweest. (Walcheren, 1974). Tot 1977 bij HBT gevaren, daarna na HAL, en nu nog steeds. R. S. Leijen Director Human Resources Holland America Line

 

2008-10-24 14:03:24: Hans Kerssemakers

Ben op zoek naar Rinus van Mourik voer op dit schip november 1969. Wie heeft zij adres ???

opm. van beheerder: Het gaat hier om M.van Mourik die rond november 1969 als bediende op de Antilla Cape heeft gezeten. Hans en Rinus deelden tijdens hun studie 68/69 een kamer in Amsterdam.

 

2008-10-15 18:46:39: Jacob de Mos

Van 4 december 1970 t/m 24 juni 1971 heb ik op ms Amstelveld als Olieman gevaren.
Ook op de ms Amstelstad van 15 november 1971 t/m 23 maart 1972 ook als Olieman.
Groeten;
Jacob de Mos.

ps. Mijn roep naam o/b was Jaap.

 

2008-10-14 20:53:35: Frits de Kiewit

Mooie site!
Ik heb van 1969 to 1971 bij de Reederij Amsterdam / HBT gevaren. Eerst als Asst. WTK op het MS Amstelveen. Gedurende deze eerste reis werdt "Reederij Amsterdam" het nieuwe "Holland Bulk Transport".
Mijn tweede reis, ook als Asst. WTK was op het MS Amstelveld. Mijn derde (en laatste) reis was als 4e WTK, ook op het MS Amstelveld.
Ik heb mooie herinneringen aan die tijd...
Ik woon sinds 1971 in Canada, vlakbij Montreal.

 

2008-10-06 12:19:51: Johan Karels

Leuk initiatief en mooie site. Heb zelf als sparks op de Amstelhoek gevaren. Mooie reis. Voor een verslag, zie www.xs4all.nl/~jmkarels/sparks
Binnenkort komt er een boek uit van deze verhalen.

vr gr

Johan Karels

 

2008-09-11 17:49:03: Henk Kolkman

Van juli 1966 t/m april 1977 heb ik eerst als leerling op de Amstelmolen,Cameroenkust, Gabonkust dan 3e stm op de Amstelhof, Amstelsluis, Amstellaan, Amstelstad, Amstelhof en als 2e stm Amstelhof, Walcheren, Putten en Hollands Burcht.
groet
Henk Kolkman

 

2008-09-10 18:31:17: Jelle Nieuwland

In dienst van HBT van Nov 71
tot Aug.80 Afscheid als 3de WTK, laatste reis op Amsteldiep.
Daarvoor op: Doelwijk, Vlieland, Ameland, Amstellaan, Maasbree, Amstelveen, Amstelmeer, Maasbracht, Nedll.Kyoto, En weer Maasbracht.

Mooi idee deze site, groeten Jelle

 

2008-09-10 12:05:27: Henk Heuker

Hallo , heb gevaren op Ameland
Kaap Hoorn/Maasbracht/bree/Amstelvel
d/Doelwijk/Amstelmeer in de jaren 70.
Groeten Henk.

 

2008-08-23 20:31:13: Hans de Ronde

Hallo, van aug. 1969 t/m okt. 75 heb ik als stuurman gevaren op de Walcheren, Putten, Walcheren, Amstelpark, Amstelhof, Hollands Brink en Antilla Bay. Succes verder, groet Hans

 

2008-08-20 09:43:56: A.J.Schipper

Leuk initiatief, leuke site. Als je mijn gegevens wilt hebben over de periode 1970 t/m 1976 als wtk bij HBT dan hoor ik het wel. Ton Schipper

 

2008-08-18 21:35:49: Verdries H.D.

Kortgeleden kreeg ik via schoolbank bericht van een studie genoot van de zeevaartschool. Herinneringen van de vaartijd kwamen weer boven en kreeg al zoekend deze site in het vizier. Bij deze een groet an alle vroegere colegas. Voer op de Amstelmolen, amstellaan en Amstelsluis.

 

2008-08-07 20:57:15: Onno Hess

Op zoek naar een foto van de Vlieland kwam ik op deze prima verzorgde site. Erg leuk om mijn naam tegen te komen op de bemanningslijst in 1972 onder kapitein Lameyer die toen zn 1e reis als kapitein maakte.

 

2008-08-06 20:14:52: (Mike) Michel van der Kreeft

Erg fijn dat je deze HBT site heb opgezet. Alweer zon 35 jaar geleden, maar ik heb mijn naam kunnen vinden op de Ameland bemanningslijsten. Leuke herinneringen gehad aan die tijd.

 

2008-08-02 13:19:12: Henk Hellenthal

Beste mensen, wat leuk om jullie site te ontdekken.
Ik heb zowel op de Ameland als de Doelwijk gevaren.
Groeten Henk

 

2008-07-23 04:05:18: Jan Venema

Op bemanings lijst van de Amstelveen 27-Jan-1975 is de naam van de ll WTK Venema .J.
Heb op deze boot leuke reis gehad.

 

2008-07-21 17:58:47: Hans Padmos

Erg leuk om herinneringen op te doen van mijn vaarperiode bij TRITON en HBT gedurende 1969 t/m 1975 in de rang ll.wtk tot 3ewtk. Succes met de site!
Groeten Hans Padmos.

 

2008-05-15 19:13:16: M. Seeman

Leuke site ik sta op de bemanningslijst van de Amstellaan 1971 en op die van de Doelwijk 1972, kleine aanvulling op de lijst van de Doelwijk, mijn vrouw was stewardes op die reis, alszodanig op de monsterrol genoteerd
Groeten Thijs Seeman

 

2008-04-30 13:27:39: Cees Storm

Cees Storm 30-04-2008
Op zoek naar herinneringen over mijn vaartijd kwam ik toevallig op deze side, en kwam daar mijn bootje tegen. Ik heb zo van de werf 04-1960 op de splinternieuwe Nieuwe Tongen gevaren (de latere Amsteldiep) als Handlanger.
Groeten Cees

 

2008-04-14 08:08:47: Kees Kasteleijn

Memory lane here. Uitstekende site.Good luck met de uitbreiding van de site. Zelf gevaren van 70-77 ( precies op tijd weggegaan?). Schepen: Amstelpark, Amstelveen, Ameland ( weggebracht naar de sloop) and Walcheren.

 

2008-04-10 15:17:19: a.f.ijsenbrant

Leuk deze site , mijn vader heeft als HWTK gevaren bij de HBT .zoals mijn broer ook al memoreerde M vr GR Lex IJsenbrant

 

2008-04-10 12:44:17: Rento IJsenbrant

Gefelicteerd met de HBT site. Heel leuk!

Mijn vader heeft de nodige jaren bij deze rederij gevaren als WTK en HBT is voor mij een bekende afkorting.

Succes
Rento

 

2008-03-27 20:40:03: Huug Pieterse

Proficiat, het heeft even geduurd maar het resultaat is perfect. Wederom een aanwinst voor ons maritieme erfgoed.

Hopelijk krijg je veel reacties opdat je een en ander nog verder kan uitbouwen.

groet Huug
www.shipspotters.nl

 

2008-03-26 12:24:47: Ronald van Erkel

Gefeliciteerd met deze mooie en duidelijke site, heel profie gedaan. De link verschijnt over een paar dagen op de opgefriste website van het Nedlloyd Pensioenfonds!

 

2008-03-09 23:05:49: Klaas Taams

Geweldig dat je deze site hebt gemaakt.
Zelf denk ik nog vaak aan de tijd op de Munttoren, de Hof en de Park.

 

2008-03-09 23:02:12: B.Schut

Goede side,heb van dec.1970 tot
mrt.1980 als 1e stuurman bij
Holland/Nedlloyd Bulk gevaren.
Sinds kort in het bezit van een
computer.Daarom pas nu mijn
reactie.

 

2008-03-06 03:53:54: Jan van Scherrenburg

Heb een aantal jaren op de Ameland gevaren, bedankt voor de mooie fotos.
Ik heb op de ameland gevaren als pompman van 11-12-1970 tot 7-7-1971 als pompman en van
20-9-1971 tot 1-3-1972 als bankw.pompman

 

2008-02-21 16:17:57: Nico Zandstra

Goede aanwinst voor mijn lijst met Maritieme favorieten. Ik ben benieuwd naar de bemanningslijsten. Succes!!

 

2008-02-07 19:26:03: Marcel Blok

Goede site, ben zelf op het moment op de oude M.S. Schouwen.

Marcel Blok
Rig Manager
Nobel Roger Eason
Brazil

 

2008-01-26 23:07:28: Leen Brouwer

Geweldige site, ik hoop dat je veel reacties en natuurlijk materiaal krijgt.

 

2008-01-25 15:11:27: Antoine Radsma

hele leuke site vooral de bemannings lijsten kan nu weer namen bij de gezichten plaatsen
veel succes.
Antoine.

 

2008-01-24 07:17:02: Fedde Alkema

Mooie site met goede opbouw.

Al eens aan een link met wikipedia, of scheepvaart.pagina.nl gedacht?

Succes,

Fedde

 

2008-01-18 00:17:33: Bram Jansen

Je kan het varen verlaten,ooit.
Maar het varen verlaat jou nooit.
Gert-jan : Bon Courage !

 

2008-01-17 21:51:24: Hans Rienstra

Je kon er op wachten:
HBT, het logische vervolg op de HVM en andere rederijen na de fusie in 1970.
Proficiat Gert-Jan en we blijven de komende ontwikkelingen op de voet volgen.
Succes / / HansHVM

 

2008-01-07 17:33:59: Alex Hertog

Mooie site, een echte aanwinst voor "ons" erfgoed.
zal zeker vaak te vinden zijn op de site.

Alex Hertog
Rig Maintenance Supervisor(HWTK)
Noble Roger Eason
Brazil.

 

Inloggen